Drop-it Tackle
Drop-it Tackle
Loodvrij vissen
(Leeg)
Login
Drop-It Tungsten: meer dan een alternatief

Lood? Levensgevaarlijk.

Lood levensgevaarlijk? Tsja, dat is wellicht wat hard gesteld maar dat lood belangrijke milieuschade toebrengt staat buiten kijf. Als hengelsporters verspelen we jaarlijks zo'n 450.000 kilo lood in zoet en zout water. Elk jaar weer. En met de toename van het aantal vissers (en de trend om in sommige disciplines juist met loodverspelende rigs te vissen) wordt dat alleen maar meer.

Geen wonder dus dat de Nederlandse Hengelsport Federatie al zo'n 10 jaar geleden opriep tot het verstandig gebruik van lood en waar mogelijk vermindering. De NHV heeft tevens de Loodcode uitgegeven waar richtlijnen zijn zijn te vinden voor het verstandig gebruik van lood.

Voor zover dat mogelijk is.

Lood is nou eenmaal zeer milieubelastend en al in verschillende landen in de wereld, waaronder in Europa verboden. Daarnaast staan er ook vergaande plannen op stapel voor een totaalverbod op lood voor de hengelsport in de Europese Unie.

Tot voor kort waren er geen serieuze vervangers voor lood. Een kei of stuk metaal heeft nou eenmaal niet dezelfde eigenschappen als het veel zwaardere lood.

Drop-It Tackle levert de oplossing in de vorm van tungsten werpgewichten, jig heads en rigs. Tot 40% kleiner met hetzelfde gewicht, verder werpen en extreem gevoelig vissen door de hardheid van het materiaal. Daarnaast heeft tungsten door de extreem hoge dichtheid (ongeveer net zo zwaar als goud) een veel hogere zichtbaarheid op de fishfinder. En dat zonder het milieu te belasten met lood.
Share:
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.